Energetikai számítás és tanúsítvány

- pályázat előkészítéséhez és benyújtásához -


Energetikai pályázatok esetén mindig szükséges az energetikai tanúsítvány. Ilyen esetben a számításokat az energetikai szakértő végezheti el, csak tanúsító jogosultsággal pályázathoz energetikai számítás nem készíthető.


Az épületenergetikai számításban a jelenlegi állapot tanúsítása mellett számítással kell meghatározni a szükséges beavatkozások mértékét úgy, hogy a pályázatban előírt kategória javulást, illetve jellemzően a legalább C kategóriát az épület elérje.


Az eddigi tapasztalataink alapján sajnos a pályázatok mindig nagyon rövid idő alatt lezárulnak, ezért amennyiben Ön indulni kíván ilyen típusú pályázaton, akkor feltétlenül, még a pályázat kiírása előtt elő kell készíteni az épületenergetikai munkarészt.


Az energetikai szakértő személynek  az épület terveit és a valós állapotokat össze kell hasonlítani. Amennyiben eltérés tapasztalható, akkor azt fel kell mérni. Be kell azonosítani a határoló szerkezeteket, a gépészeti és  nem lakó funkciójú épületek esetén a világítási rendszert is.

 

Az aktuális pályázatokról az információk menüpont alatt tudhat meg többet.