Energetikai számítás

- felújítás esetén -


Az 1000 m2 feletti hasznos alapterületű meglévő épület átalakítása, bővítése és felújítása esetén kötelező energetikai számítást végezni, amennyiben a beavatkozás a gépészeti rendszert vagy a külső felületek legalább 25%-át érinti.

  

Kisebb épületeknél a felújítást megelőzően szintén javasolt energetikai szakértő tanácsát kikérni és energetikai szakvéleményt készíttetni.


Az energetikai szakvélemény tartalma mindkét esetben megegyezik,  segítségével meghatározható az elvárt megtakarítás mértéke és az ehhez tartozó beavatkozások jellege. A gazdaságos és ésszerű felújítás épületenként más és más jellegű a kiindulási állapotból adódóan a gépészeti és világítási rendszerek átalakítását és módosítását, valamint az épület szigetelését és egyes határoló szerkezetek cseréjét is megkövetelheti. 


Az energetikai szakértésre fordított idő és pénz többszörösen megtérül a felújítást követően, hiszen a szakvélemény elkészítésekor mindig az adott épület egyedi sajátosságait vesszük figyelembe.

Az általunk adott egyedi javaslatok tényleges megtérülést okoznak, hiszen munkánk során nem "sablon", minden épületre ráhúzható megoldásokat ajánlunk.